HYVÄ ME!

By

Suomi 100 -juhlan kynnyksellä koko maan tapahtumatoimijat ovat virittäytyneet tarjoamaan parastaan. Ohjelmistoista löytyy mahtavia gaalakonsertteja, kantaesityksiä, juhla- ja lastentapahtumia sekä MM-kisoja ja urheiluotteluita. Onpa kehitetty juhlavuoteen Kulttuurisatanen-tapahtumalippu, jolla voi esitysten lisäksi ottaa lukuisat museot haltuun. Kaikesta tästä voimme me katsojat vain valita mieleisemme.

Paljon on puhuttu siitä, että tapahtumissa käyminen edistää hyvinvointia. Onpa vastaääniäkin kuulunut: On sanottu, että ei se esitys aina nimenomaan hyvää mieltä tuo. Varmaa on kuitenkin se, että olkoon tapahtuma millainen tahansa – synkkä monologi, kauhutrilleri, hämärä installaatio tai perinteinen komedia – kokemus jostain ihan muusta tuo hyvinvointia. Tapahtumaan heittäytyminen ja siihen eläytyminen tuo virtaa, jonka avulla taas jaksaa sitä tuttua poljentoa. Kovinkaan paljon ei tässä yhteiskunnallisessa tilanteessamme haittaa ole myöskään siitä, että tapahtumissa käymisestä saadaan elinvoimaa yrityksille ja työtä niitä tekeville.

Kaiken kaikkiaan: Kannattaa kokeilla. Tarjolla on rakkaudella ja ammattitaidolla tehtyjä tapahtumia. Hyvä me, katsojat – hyvä te, niiden tekijät!

Ja onnea kaikille suomalaisille!

Moninaisin juhlaterveisin

Marjo Nuortimo
Päätoimittaja