By

Onnea satavuotiaalle Suomelle! Juhlavuodesta voi nyt nauttia menemällä taidenäyttelyyn, museoon, teatteriin sekä oopperaan tai balettiin – kaikki yhdellä juhlalipulla

Helsingissä sijaitsee monta kansallista kulttuuritaloa: Kansallisteatteri, Kansallismuseo, Kansallisooppera ja -baletti sekä Kansallisgalleria, johon kuuluvat Kiasma, Ateneum ja Sinebrychoffin taidemuseo. ”Mietimme kaikkien talojen edustajien kesken keväällä 2015, millaista yhteistyötä voisimme tehdä”, Kansallisoopperan ja -baletin viestintäjohtaja Liisa Riekki muistelee. ”Hyvin nopeasti tuli ajatus siitä, että yhteinen hanke halutaan sitoa vuoden 2017 juhlavuoteen – ja keksittiin Kulttuurisatanen.”

Jo nyt myynnissä oleva Kulttuurisatanen on juhlalippu, jolla pääsee nauttimaan kulttuurista helpommin kuin koskaan aiemmin. Yhdellä lipulla on mahdollista vierailla Suomen juhlavuonna 2017 mukana olevien kulttuuritalojen tapahtumissa teatterista näyttelyihin. ”Tulevana  vuonna kaikki panostavat hurjasti juhlavuoden monipuoliseen ja laajaan ohjelmistoon”, Riekki iloitsee. ”Kiteytetysti voidaan sanoa, että Kulttuurisatasella saa parasta mahdollista hyvin edulliseen hintaan.”

Kuusi kohdetta, satoja elämyksiä

Käytännössä kaikissa kuudessa talossa voi käydä Kulttuurisatasella kerran. Museoihin ja näyttelyihin juhlalipulla pääsee milloin vain, kun taas Kansallisteatterin ja Kansallisoopperan näytöksiin Kulttuurisatasta vastaan saa erillisen pääsylipun talojen lipunmyynnistä, varaustilanteen mukaan. ”Juhlalippuja on myynnissä rajallinen määrä, mutta paikkoja eri näytöksiin on varattu niin paljon, että kaikki pääsevät teatteriin ja ooppera- tai balettiesitykseen.

Kulttuuritaloille juhlalippu tarjoaa mahdollisuuden löytää uusia yleisöjä, ja tapahtumista kiinnostuneet taas pääsevät sen avulla kokeilemaan erilaisia kulttuurielämyksiä. ”Kaikki me toimijat tahdomme saada ihmisiä kulttuurielämysten pariin ja saamaan uusia kokemuksia. Teatterin ystävä voi Kulttuurisatasen kautta tutustua taidemuseon tarjontaan ja Kiasma-fani testata oopperaesityksen tunnelmaa. Juhlalipun voi lisäksi nauttia itse tai jakaa kaverin kanssa”, Riekki kertoo.

Kulttuurisatanen sopiikin mitä parhaimmin lahjaksi jokaiselle kulttuurista kiinnostuneelle, mutta myös yritysasiakkaille tai henkilökunnalle, kulttuurin kun tiedetään vaikuttavan suotuisasti yleiseen hyvinvointiin.

Ja koska elämys on parasta silloin, kun sen kokee yhdessä jonkun kanssa, esimerkiksi kulttuuririennoissa kiitävä ystäväporukka pääsee juhlalipuilla nauttimaan täysin rinnoin koko vuoden ajan. ”Jos jotakin tahdot Suomen satavuotisjuhlien kunniaksi tehdä, tarjoa itsellesi Kulttuurisatanen!” Riekki kehottaa.

teksti | Marjo Nuortimo

KULTTUURISATANEN

Juhlalipun hinta 100 € www.lippu.fi sekä Kansallisteatterin ja Kansallisoopperan ja -baletin lippukassat
Lippu on voimassa vuoden 2017 loppuun saakka.