By

Presidentin Teatterisalissa lähdetään lennolle, syvennytään parisuhteeseen ja heittäydytään mentalismin pauloihin

Lento Las Vegasiin lähtee! Kun matkustajia palvelee kolme lentoemäntää, joiden elämäntilanteet purskahtavat esiin hulvattoman revyyilottelun muodossa, matkalla voi tapahtua kirjaimellisesti mitä vain. ”Vasta aloittanut kaksikymppinen lentoemo on täynnä itseluottamusta, kun taas kolmikymppinen kollega kiemurtelee ryhmäpaineen alla: sinkulta odotetaan pikaista pariutumista ja lisääntymistä. Nelikymppinen purseri on työssään esimiesasemassa, mutta on kadottanut itsensä ruuhkavuosiin”, Cabin Crazy -musiikkirevyyn käsikirjoittanut ja ohjannut Sonja Sorvola, yksi revyyn lentoemännistä, kuvailee tarinan lähtökohtia.

Esityksen tarinaa kuljetetaan huumorin, musiikin ja sketsikohtausten avulla. ”Musiikki koostuu eri tyylilajeja ja aikakausia edustavista kappaleista, jotka sovitin uudelleen. Monet on myös sanoitettu uudelleen suomeksi, esimerkiksi Madonnan Voguella käydään läpi turvaohjeet”, Sorvola kertoo. Kappaleita esitetään tunnetuilta artisteilta Frank Sinatrasta Lady Gagaan, höysteenään upeat tanssinumerot. Kiinnitä siis turvavyösi ja valmistaudu elämäsi villeimpään lentoon!

Stand upia parisuhteesta

Parisuhdesanakirja-showssa stand up -koomikko Jacke Björklund avaa naurun avulla salaisen oven naisen ja miehen välisen suhteen uumeniin. Huumorin avulla
Björklund esimerkiksi paljastaa, miten naiset käyttävät hiusten värjäystä ongelmanratkontaan. Stand up -komiikan tekeminen on Björklundille intohimo: ”Sen parempaa tunnetta ei ole kuin se, että saan tuottaa ihmisille spontaaneja nauruja illasta iltaan”, Björklund kertoo ja jatkaa: “Mielestäni tämä on edelleen parasta, mitä voi tehdä vaateet päällä.”

Ajatuksenlukua ja mielenihmeitä

Mentalisti Pete Poskiparran sooloesitys on interaktiivista teatteria parhaimmillaan, se pitää yleisön otteessaan alusta loppuun. Uusi show Mentalisti 2.0 tarjoaa parhaat palat Mielenkääntäjä– sekä Mies, mikrofoni ja mieli -esityksistä sekä joukon uusia entistäkin hämmästyttävämpi ja hauskempia numeroita, sillä vuoden taikuriksikin valittu Poskiparta heittää nyt kaikki ässät pöytään. Lopputuloksena näet ja koet ajatustenlukua, ohjattua intuitiota ja muita mielenihmeitä. Koko kakku kuorrutetaan huumorilla sekä uskomattomalla muistiesityksellä, jossa mentalisti näyttää mihin aivomme todella pystyvät. Tätä ei voi selittää, tämä pitää kokea!

teksti | Marjo Nuortimo

LIPUT

Original Sokos Hotel Presidentin Teatterisali
Eteläinen rautatienkatu 4, Helsinki
Liput 31 € 
www.lippu.fi

ESITYKSET

Cabin Crazy
Annina Rubinstein, Suvi Salospohja, Soila Sorvola & Jari Aaltonen (piano)
12. ja 26.11., 3. ja 17.12.
Ikäraja 18 v.

Parisuhdesanakirja – stand up -show
4., 11., 18. ja 25.11. sekä 2., 9.
ja 16.12.
Ikäraja 18 v.

Mentalisti 2.0
19.11. ja 10.12.