By

Miesten ja naisten salibandyliigan voittaja ratkotaan yhdessä ainoassa pelissä saman päivän aikana – Superfinaali 2017 on ainutlaatuinen suurtapahtuma monipuolisine oheisohjelmineen kaikille lajista kiinnostuneille

Huhtikuussa koetaan hurja loppuottelupäivä Hartwall Arenassa, kun sekä naisten että miesten salibandyliigan loppuotteluissa mestaruus ratkaistaan yhdessä pelissä. Toista kertaa järjestettävän Superfinaali-tapahtuman järjestämiseen kannusti vastaavat finaaliottelut muualla Euroopassa. ”Saman tyyppisellä tapahtumalla on ollut Ruotsissa pitkät perinteet, ja myös Sveitsissä ja Tshekissä on muutama vuosi sitten otettu vastaava loppuottelupäivä käyttöön”, Suomen Salibandyliiton tapahtumapäällikkö Janne Bruun kertoo. Superfinaalilla halutaan saada Suomen suosituimpiin urheilulajeihin kuuluvalle salibandylle ja liigan loppuotteluille maksimaalista huomiota. ”Onhan tuollaisen suurtapahtuman huomioarvo aivan toista kuin mestaruuden ratkominen useammilla finaaliotteluilla.

Superfinaali-otteluissa loppupelipaukut voi keskittää yhteen peliin. Myös urheilullisesti se tuo tapahtumaan korkean sykkeen: pelaajilla ei ole varaa herpaantua hetkeksikään”, Bruun hahmottaa ottelupäivän merkitystä. ”Hartwall Arenan kokoisessa paikassa saamme rakennettua loistavan tapahtuman, jollaista ei ole millään muulla urheilulajilla Suomessa.”

Kiihkeä peli on mahtava yleisölaji

Yleisö löysi hyvin ensimmäisen Superfinaalin viime vuonna, sillä katsomoon rynnisti noin 10 000 lajista kiinnostunutta. ”Vaikka tärkein kohderyhmämme on harrastajat ja seurat, salibandya tulevat katsomaan myös monet penkkiurheilijat. Salibandy on kirjaimellisesti ”Peli meille kaikille” – niin pelaajille kuin katsomossa istuville. Ottelut ovat hyvin viihteellisiä ja nopeatempoisia, maaleja tulee paljon ja taukoja on vähän. Ja kun tässä tapahtumassa on kaksi ottelua kotimaisten huippujoukkueiden kesken, luvassa on kovinta ja ammattimaisinta peliä, mitä salibandyssä voi kokea. Se luo Hartwall Arenalle ainutlaatuisen tunnelman”, Bruun painottaa. Superfinaali-tapahtuma tarjoaa paitsi huippuottelut myös monipuolista nähtävää ja tehtävää. ”Viime vuodesta oppineena tahdomme, että katsojat – etenkin perheet – voivat viettää Hartwall Arenalla mahtavan, karnevaalihenkisen päivän. Ohjelma on todella tiivis. Nostamme esille pelaajia ja kerromme tarinoita lajista, sen harrastamisesta ja siinä menestymisestä. Arenassa on paljon oheistoimintaa ja monipuolista tekemistä salibandyyn ja ylipäätään liikuntaan liittyen. Ja jotta tunnelma saadaan otteluiden välillä ja muilla tauoilla myös kattoon, lavalle nousee mahtavia kotimaisia artisteja, muun muassa Evelina. Huippupäivä päättyy vasta, kun miesten voittajajoukkue nostaa pokaalin ylös!”

teksti | Marjo Nuortimo
kuva | Anssi Koskinen

LIPUT

22.4., kellonajat tarkentuvat myöhemmin
Hartwall Arena, Helsinki
Liput alk. 22 €, myös perheliput 
www.lippu.fi

Lue lisää lajista, Superfinaalista ja liigasta www.floorball.fi