SVEN TUUVA

By

Valkeakosken kaupunginteatterissa palataan kansallisrunoutemme pariin, kun kantaesityksensä saa uusi kotimainen musikaali

Idea esitykseen oli teatterinjohtaja, ohjaaja Christian Sandströmin: ”Olen jo vuosia miettinyt teosta J. L. Runebergin runohahmosta Sven Dufvasta. Nyt Suomen juhlavuonna se on viimeinkin mahdollista. Henkilökohtainen haasteeni on myös näytellä historiallinen henkilö, sotamarsalkka Johan August Sandels.”

Musikaalin pohjana on Erkki Teittisen näytelmäkäsikirjoitus, jonka ohjaaja Tiina Brännare sovittaa. ”Teen tekstiin uuden musiikkidramaturgian. Koska alkuperäisessä runossa ei ole lainkaan naishahmoja, lisäämme näytelmään rakkaustarinan eli näyttämöllä nähdään naisia ja muita uusia henkilöhahmoja”, Brännare kertoo. Musiikki on enimmäkseen suomalaista kansanmusiikkia. ”Kesäillan valssin ja Ievan polkan lisäksi kuullaan tietysti Porilaisten marssi. Kappaleista uudet sovitukset tekee Altti Uhlenius.”

Sven Tuuvan herkkään ja lyyriseen, paljon laulavaan rooliin löytyi Jesse Kaikuranta. ”Rooli tuntuu aika omalta, Tuuva oli väärinymmärretty ja omalla tavallaan kiusattu. Itse koulukiusattuna koen tietynlaista yhteenkuuluvuutta hahmon kanssa. On hienoa päästä monen vuoden tauon jälkeen teatterilavalle ja laajentamaan osaamistani!”

teksti | Marjo Nuortimo

LIPUT

Esitykset 16.2.–20.4.2017
Valkeakosken kaupunginteatteri
Liput alk. 27,50 €
Lipunmyynti alkaa marraskuun aikana
www.valkeakoskenteatteri.fi
www.lippu.fi