By

Taitoluistelu hurmaa kuin tanssi, jännittää kuin urheilu ja lumoaa kuin taide. Luvassa on vuosisadan taitoluistelutapahtuma, jossa kisaavat maailman parhaat luistelijat

Juuri Finlandia Trophy -tapahtumasta suoriutunut MM2017-kisojen viestintä- ja lehdistöpäällikkö Mila Kajas-Virtanen odottaa Helsingin MM-kisoja silmät sädehtien. ”MM-kisat on aina tärkeä tapahtuma, mutta tulevana keväänä Helsinki on nyt erikoishuomion kohteena. Silloin jaetaan nimittäin maapaikat vuoden 2018 olympialaisiin. Se tuo Sotshin olympialaisten jälkeen ammattilaisuralle lähteneet vanhat starat Helsinkiin tekemään comebackia. Muun muassa jäätanssiparia Tessa Virtuea ja Scott Moiria sekä Carolina Kostneria odotetaan kisaamaan paitsi maailmanmestaruudesta myös olympiapaikasta!”

Helsingin kisat ovat herättäneet jo suurta kiinnostusta maailmalla. ”Viime keväänä Bostonin MM-kisoissa All Event -liput menivät kuin kuumille kiville. Niin kisaajat kuin luistelufanit ovat todella innoissaan tulossa Suomeen ja erityisesti Helsinkiin, joka vaikuttaa olevan erittäin vetovoimainen kohde”, Kajas-Virtanen kertoo.

Kajas-Virtanen suosittelee taitoluistelukisoja kenelle tahansa, jota kiinnostaa urheilu tai taide. ”Taitoluistelunumero on kokonaisvaltainen elämys kaikille aisteille. Siinä on musiikkia, estetiikkaa, mieletöntä taituruutta, dramatiikkaa ja pariluistelussa suorastaan akrobatiaa. Siinä yhdistyy huippu-urheilu ja taideteos!” MM-kisoissa ei ole unohdettu myöskään makuaistia, sillä Hartwall Arenalla on tarjolla skandinaavisia makunautintoja. ”Haluamme tarjota koko päiväksi nautintoja”, Kajas-Virtanen sanoo.

Unohtumatonta draamaa ja taituruutta

Maailman huippujen kisoissa on odotettavissa huikeita suorituksia ja urheilun suurta draamaa. ”Taitoluistelu on ehdottomasti parasta paikan päällä. Kuulet musiikin ja kuinka luistimen terä narahtaa vauhdinotossa jäätä vasten. Parhaimmillaan luistelija voi luoda jopa maagisen tunnelman tapahtuma-areenalle. Suorituksen jälkeen voit seurata tulosten odottamisen draamaa, kun luistelija istuu kiss & cry -nurkassa jännittämässä”, Kajas-Virtanen kuvailee.

Taitoluistelun MM-kilpailut on pääkaupunkiseudun suurin Suomi 100 vuotta -juhlavuoden urheilutapahtuma ja harvinaista herkkua, sillä viimeksi MM-kisat koettiin Suomessa miltei 20 vuotta sitten. Kisoissa on yhdeksän eri tapahtumaa lähes 400 esiintyjän avajaisshow’sta kisaohjelmiin ja mestareiden loppunäytökseen. Innokas fani voi ostaa All Event -lipun kaikkiin tapahtumiin ja lisäksi perheet on huomioitu omalla lipulla. Ensikertalaiselle Kajas-Virtanen antaa omat vinkkinsä: ”Naisten kisat, jäätanssi ja mestareiden loppunäytös ovat yleensä ne suosituimmat. Mutta itse pidän eniten pariluistelukisoista, sillä lajia ei usein Suomessa näe. Lisäksi miesten taitoluistelu on ihan ykkönen: voimaa, taituruutta ja osaamista – aivan mahtavaa!”

teksti | Marjo Nuortimo

LIPUT

2017 World Figure Skating Championships
27.3.–2.4.2017 | Hartwall Arena, Helsinki
Liput alk. 20,17 €

www.lippu.fi

www.helsinki2017.com